Selak

Friday, December 23, 2011

Our Melbourne trip 1 (updating..)

Secara tetiba rasa nak update blog...
sebelum ibu and budak2 ni datang I end up bought ticket balik syiah and ibu from melbourne..
motip dorang datang untuk ini.tapi aku nk gak drag dorg g jejalan..takde kawan dowl..sedeh tau!
Problem sebelum trip
1.  sebab dorang gatal beli tiket lambat...ofkos la semua tiket dah mahal...
bila aku check.yang paling rasional is jetstar yang kebetulan business class tengah wat promo..harga lagi murah dari MAS and lebih kurang airasia kan...
the problem is kena transit kat singapore...and the next morning flight transit er..
bila tanye ibu dorang sangup je tido airport..so fine la..sbb aku nk suggest kaklong pick up ibu kat JB.tp dorang malas nk angkat2 barang.Dorang choose utk transit.
Ni kira first time la naik jetstar..walaupon kategori tambang murah..tp entertainment inflight bg ipad.i heard airasia punya in-flight ent. tak bbaloi...haha!tak kutuk..info jer
sebab utama aku dok promote kat ibu suh naik jetstar ialah sorang er luggage excess dah 30kg...wohooo!hand luggage bler 2x 7kg kot.
so barang aku bler disumbat skali ...ibu pon bler memborong la buah-buahan and ceri meri y dibeli kat Victoria market...

2. At first planning nk road trip dari QLD ke melbourne..ler transit sydney konon er.tapi it will take one whole day la.
semangat dow cari the cheapest services for car rental.3hari ;under $200 sangat bbaloi kan?and kalau tambah minyak pon still $150 camtu la bajet..tapi,bila flight rombongan cik zahrah ni dah on d way ke gold coast..baru la aku perasan y lesen aku baru mati bulan lepas...camvavik pungeng giler...

tapi Alhamdulillah ada air australia y baru je 1month operate and promo dia not bad..total 4 orang dalam $350.since they doing promotion..25kg luggage for each person..selesai lagi isu barang2 utk dieksport kembali ke tanah air.syukurr (:
aku rasa sebelah aku ni Lesbo..malas nk pandang aksi pelok2 
tengok la syiah.baru je fly dah start tido.isk2

3.bergaduh ngn makcik zahra few days sebelum g melb.sigh!malas nk pikir

Hoyeeeeh,sampai!
I am so looking forward for this trip since aku takde rasa pape best spanjang hidup dibumi australia ni...well,time akak aku dtg pon tengah mereng n busy.kes gadoh tak hingat time tu..and time cuti sem lepas flight aku n ezah end up cancel trip g melbourne sbb tiger airways buat hal...so ni je lah y btul2 aku m'enjoy kan diri spenuh hati..if korang tgk picture2 mcm best aku sebelum ni..sememang er itu semua dusta.

Flight kitaorg kesana adalah jam 6am.haruslah bersiap jam 4pagi...
Aku booking yellowcab..dari auchenflower ke airport kena dalam $48.lebih kurang je kot kalau ngan airtrain...air train pon charge $13/each paling murah..
4:20am cab sampai pickup kitaorg..since it summer subuh sangat awal which is 3:20am dah masuk.Praise to Allah the view is beautiful and barely we have a chance like this..
 in a cab

aku rasa airport brisbane ni mmg sunyi sepi je selalu...semut lalu pon ko boleh dengar tau (ok,aku exaggerated je!)
tapi entahlah,time ak dtg mmg slalu sepi aje..tengok la service air train er..start jam 5:15am smpai kul 7am je...apo gile?y org flight kul 11am camne..dtg dok lepak airport seawal 7.bukan ada ape..walau korang ada sedia service bus ke airport village y ada mall semua.tp,DFO pon haruslah dah tutop kan.. mmg x galak org datang agak er..

tapi chun la gak toilet kat departure hall er...haaa,kalau ko ternampk flight ko nak jalan..sempat la hagak er nak kejar (ok..aku tipu lagi)
nota kaki:anyway,aku failed dow term2 bila kat airport ni..check in time semua pon aku slalu failed kena check selalu...hampesss serius! 
ok la wey ada gak hiburan video clip walau mcm putus2 tak ikhlas.isk!




(ok,sila doakan aku terus wat sambungan alkisah trip aku ni tau...hihi ;P)
aku ngah dok korek2 lagi pic ni..almaklumlah,takde camera sendiri..tapi y semangat amek gambar er aku je..y len,tau nk possing je.sedeh tau pic aku tak banyak..sob2

Saturday, December 17, 2011

Pokok

apesal entah aku rasa pokok ni sgt byk signification dengan manusia...
Dengan hidup,dengan dosa,pahala,ilmu....


" Kalau pokok tak mampu berbuah,berbunga pun jadilah...
Tapi ini ranting pon tak cukup nak buat unggun api "

Saturday, November 26, 2011

Florence +The Machine - Drumming Song


I swallow the sound and it swallows me whole
Till there's nothing left inside my soul
As empty as that beating drum
But the sound has just begun

Sunday, November 6, 2011

The Story of Electronics (2010)




THINK BEFORE YOU BUY..
AGAIN think!

and my main reason I don't want to work at manufacturing...
I won't

Friday, November 4, 2011

Istikharah

aku tak pernah solat istikharah.
sebab er,entah la~
takpernah tegerak hati nak buat lagi...
well,org kate jgn buat solat hajat hanya sebab nak sesuatu.solat istikharah?entah la.
mungkin sebab tu aku slalu myesal dengan semua yg aku buat.
boleh jadi..tula sebab asik serabut je..
herm,saje nak letak sni.mane tau esok-esok rasa nak buat..




Doa Istikharah: Wahai tuhanku, aku memohon pilihan dengan ilmuMu dan memohon takdirMu dengan kekuasaanMu. Dan aku memohon daripada kelebihanMu yang amat besar. Sesungguhnya Engkau sahaja mampu segalanya dan aku tidak mampu dan Engkau amat mengetahui sedangkan aku tidak mengetahui. Engkau mengetahui segala perkara ghaib. Wahai tuhanku sekiranya /engkau ketahui bahawa perkara ini adalah yang terbaik buatku dalam perkara agamaku, didalam kehidupanku serta kehidupanku selanjutnya, maka takdirkanlah perkara itu untuk ku serta permudahkannya untuk ku dan berkatilah aku padanya. Sekiranya Engkau ketahui bahawa perkara ini adalah bukan yang terbaik buatku dalam perkara agamaku, di dalam kehidupan ku serta kehidupan ku selanjutnya, maka jauhilah daripadanya serta takdirkanlah yang terbaik buatku serta berkatilah aku.

loncat.loncat



video

tension.tension.
layan kangaroo er video dlu.
porno takde.maaf.salah blog.
tapi pompuan ni pkai tubeless korang jgn usha lebey lak.


video
                                                   ada lg 7ribu words nk klentong ni
result tak abes analyse lg..
tolong.tolong.rasa nak telipon alien culik aku dua minggu.
boleh tak?boley la..
jumpa alien tlg passing no aku key.bunian taknak..
aku nak alien je.
bye.
nangis!

p/s : to whom who have no care.
I knew I just vexatious for you.
I do hope you stay peacefully without me.

Thursday, November 3, 2011

DON'T BE ANGRY !


Sebab tak mampu nak bace yassin malam jumaat ni.so aku cuma mampu dgr dari utube je la..
tapi dapat dengar ceramah ni best gak.
banyak boleh belajar.Insya'Allah~







"Pupuklah hatimu mencari sesuatu yang terang,
Disaat kegelapan yang mata mu tak dapat melihat.

Dan saat kakimu tak terdaya mengorak melangkah,
Teguhkan hatimu untuk mengukir sebuah senyuman terindah~"

Saturday, October 29, 2011

stress out master study #1


Things I wish I say it when I called my mom just now;
I'm sorry I'm not doing my best
I feel like a QuiTTer now
I can't do it anymore.
I'm doing a big mistake
how should I stay strong alone like this?
Sometime I walk without feeling my feet on the ground.
I still breathing though I feel like choking I'm exhausted before I start trying
and the truth is.......



I'm scared!



but I couldn't say any of it...
It just a normal conversation though deep inside I want her to know I'm not okey



It describe how I feel right now~

Monday, October 17, 2011

who the betrayal

lately banyak lak drama kedajalan manusia keatas pasangan mereka sndiri.
Tapi mungkin aku silap.mungkin ramai yang lebih gembira diluar sana.
Yang kita kena ingat...bahagia tak akan selama nya kekal abadi..
so kena la beringat -cermat...benda kita nampak bahagia kat orang lain mungkin kita tak tau ape yg dia lalui utk bahagia tu..

seorang kwn aku yg bercinta tak sampai 6bulan..
rasa mmg cepat gak die couple lepas clash ngn awek lama dia.
awek punya la baik.tapi nak wat camne.die kate takde feeling...hak orang kan.aku pon pnah gak rasa camtu.

awek baru..chun..seksi gak la~muda dari dia.tak abes lg belajar kat uitm.
tapi entah la..aku malas nak komen sangat.baca blog awek baru dia.mcm something wrong je budak ni..
Tipikal la nk enjoy life lg..rasa long way to go..muka laku.takde rasa payah kot carik laki.

so end up clash gak baru2 ni...reason,minah tu sejak g praktikal ramai laki ngorat.
die rasa banyak kot lagi choice.
entah la,mungkin karma utk kwn aku tu gak.tak berani nk komen bab2 gitu..
well,the truth is..lately minah tu letak post yg sungguh bajet bagus.
ayat bajet bagus macam 'dia suka kalau laki chase on him'
pergh,tak normal minah ni.mmg ciri2 playgirl la klau gitu.kecian sgt.
nak wat camne.ko chun kan~

another f story..
kwn laki gak.not so close though.kenal kejap je time part time kat damansara.
Dia baik ngn bestie aku.time tu dia dah ada awek dah.
mmg planning nak kawen..
bagus la kan.watpe kawen lambat2....
nampak gaya time tu family ngn girl tu yg push nak kawen.
end up tunang gak~
yang menyampah er..lepas dh tunang die bler cakap ngan bestie aku ;
'klau aku jumpa ko dlu.mesti aku tak tunang skang'
bodoh gile ada laki bler cakap camtu pasal tunang sndiri..
aku dah agak time tu mamat ni mmg level dickhead ar.
walau kdg2 geli je tgk dorang kat fb bchintun-chinta.

Dan akhir er.keluar gak smlm pic mamat tu pelok ngn girl montok len
sangat la.OheMgRrr~
aku yg takde kaitan ngn idup diorang pon rasa mmg hina sangat la laki ni..
bodoh la.dapat tunang chun.jantan ni nk loving2 ngan orang lain.
ape masalah ntah~  2bulan nak kawen lak tu...
confirm kad kawen dah abes edar kan..
tak masal nk contact sorang2 wat malu kan diri sendiri.

mmg sial je perangai camni..
secara ikhlas er.begitu lah.walau dapat couple ke..kawen ke..tunang ke.
belum tentu ar ko dijamin bahagia.
so sekarang.bsyukur je ngn ape tuhan bagi..
tuhan bagi aku intenet bagi aku mrapu.
wat assignment.
aku syukur yang amat.

so letak nokhtah kat sni.supaya tak jadi kufur nikmat


وَآتَاكُم مِّن كُلِّ مَا سَأَلْتُمُوهُ وَإِن تَعُدُّواْ نِعْمَتَ اللّهِ لاَ تُحْصُوهَا إِنَّ الإِنسَانَ لَظَلُومٌ كَفَّارٌ
Dan Dia telah memberikan kepadamu (keperluanmu) dan segala apa yang kamu mohonkan kepadanya. Dan jika kamu menghitung ni`mat Allah, tidaklah dapat kamu menghitungkannya. Sesungguhnya manusia itu, sangat zalim dan sangat mengingkari (ni`mat Allah).(Ibrahim : 34)

Tuesday, October 11, 2011

heppy marry..marry~


next week Menn ngan Zaini nak kawen dah...
cepat gila wey~ sedeh gile tak dapat dtg dorang kawen.
kalau bulan november ke hape bler la jugak adjust timing nak balik tapi...
oktober tgh bperang ngn report dan juga 'tikus jahat' (arghhhh!trauma)

walau umur begini haruslah teruja sebab geng lepaking dah start kawen..fuhhh~

Akhir2 ni aktif lak si Menn main the sims kat fb...
aku ingat orang kawen busy.minah ni relax lak..
sempena tu jugak. aku dedicated post ni utk  bakal pengantin yg both are my friend.
sob.sob~


Pikir balik.lawak pulak aku bler baik ngn minah ni.
Dah la bakal suami dia ex fara.bestie and roommate kat uitm.

Time dorang awal-awal bercinta.aku pon join komplot mganggu kebahgiaan mereka berpacaran.
Dorang selalu dating kat bawah rumah kitaorg.
(ada kedai makan ye)
so,aku pon yang tak kenal minah ni.Layan je la wey..
Dorang ajak conteng2 baju yg pernah fara dapat dr ex dia ni..
Yang penting er,aku paling banyak mluahkan kretiviti disitu.

Baru-baru ni aku baru tau ex dia tau je tu keje aku..
(malu...)

harus nye bestie rule.ur bff enemy is ur enemy tp sungguh bullshit  itu semua
memandangkan aku dalam keadaan yang slalu 'stand alone'.
so,kwan je la ngn semua orang.selain budak kelas.dorang je la makhluk yg best utk menghilangkan boring.

minah yg punyai sifat gengsterisme agak tinggi ni pon dah jadi bini orang.
Minah paling sempoi and cool pernah dijumpai..
waaaa~ shuweet je geng lepak2 dah kawen..
itu rupe er feeling fariq bila smua geng dia dah abes stock.
tunggu je la aku balik yerk.

sementara tu bler la aku hadiah kan video utk weeding men.
HAHAHAHA..tak sangka jumpa benda ni..

(aku tak pasti gak tarian ape yg cuba dorang buat..
p/s: tapi aku tak upload kat fb pon rico.sbb ilang lak market korang)
ptuihh~ dorang mmg cuak la kalau upload pic smoking.takut sgt awek lari.hampeh

video



untuk menn.wish korang luck sampai syurga hendak nya..
kombinasi zaini n menn..dgn harapan anak menn bler msuk master cheff jr.
   verangan lak aku~

Dan berharap one day pompuan ni bler bukak bakery sendiri..
kamu la rujukan utama tatkala diri ini rajin panaskan oven.
my sifu and good friend ~ ~
meh la aku promote online shop n blog minah ni..


Aku sangat Respect ngn orang yg boleh decide and dedicate idup mereka ngn impian sndiri.
walau pon ko xabes amek sijil kulinary aritu.tapi,aku tau ko lg hebat dari itu..huhu

Selamat pengantin baru.(nak letak pic korang.tp tak jumpa lak :p)

sedeh.sedeh.sedeh tak dpt g..but happy for both of them.

Tuesday, October 4, 2011

redha

aku hanya ingin mencari redha Allah.
andai ini semua buat Tuhan murka.
bagaimana harus ku tahu.

Jika aku harus pergi dan tinggal kan rasa ini.
tunjuk kan aku jalan yg kau sembunyikan.
~~~~~~ ~~~~~~~
(habit letak smua dlm satu post)
semalam...teringin sangat nak call.
tapi sebab letih gile..last2 aku ttido terus sampai kul 3.45am
tak mungkin nak call time tu...
......
dan tetiba rasa.ada sebab ke jadi camni..
semua sign yg aku cuba nafikan...
mungkin aku tak patut buat ape yg aku rasa nak buat.

padahal baru je aku berazam tak nak confess my feeling lagi.
sebab benda tu selalu er memburukkan perasaan.
Tp selalu er hanya temporary.

yeke??


bila fikir balik.diri aku memang pathetic.
apalah sangat yg aku nak kan.
kalau betul pon perasaan tu...

Apa aje yg akan terjadi...
Salah sorang akan sakit hati...and now I think it's me.
Mungkin aku yg dulu sakiti hati die.

I wish to tell him everything I hold inside.
Aku bagitau jeda.sebab rasa dia perlu tahu. Few months aku pikir the best way nak bagitau.

Perasaan ini mmg sangat lame.
But he used to comfort me when I need him the most.
and now...probably he won't be there like before.

Jeda er suggestion: go chase guy with a material thingy.
siot! kalau semudah itu...mmg tak mudah la kan~

this phase I probably hate the most.But I don't want to end it sooner as it could.



Sunday, August 28, 2011

raya song

okeh,as usual I haven't finish my proposal.wade???
30% for my final result and still playing around....so typical of me.
Just having my breakfast (opssss,it's still ramadhan and you know what I mean rit?)
sure...
It just my coffee and my bread.and probably cereal next.
(I need big breakfast...everyFday)

browsing facebook...
seem everyone on their way back to kampung.
Watching youtube,,the latest video from matlutfi..about merdeka something.I'm not able to finish it up..
Too long..(need to finish my assignment remember?)
so yup...why not another video...
and this super long video absolutely burst my tears out.
my mom call yesterday...during the time they suppose to break fasting...
It was 9pm at here..
'ada call ke tadi?'
'No,I didn't'
'owhh,tp ada miscall ni..'
'Takde lah....tengah wat ape tu?'
'baru buka...tp yang lain tak balik dr bazar jln kuching'
and go on..and on..
the point is...I'm not sure if she just saying about me calling her.and absolutely I didn't.

salah tekan?termissed call? Impossible I tell ya~
I hardly text anyone anyway~

so I was watching it..and make me cry ...
it feel so tahi..when think back how I never skyping with them.
I never try to appreciate maybe..
she want to kirim my baju kurung to my neighbour who come to visit her son here.
But I refuse since I don't really in mood to mix around for hari raya like a normal person do.
I was selfish thinking about my assignment which I know I could finish it up early but I don't.
I just being lazy as usual and only finish it up on the last minute.and regret it when it just too late for it.

well basically yeah.I regret for not letting her come here for hari raye.
she have a week off for raya holiday.
I just don't want her to feel bored celebrating raya which I have no attention to celebrate it though.

I feel free for not thinking about how boring my raya will be this year.
(like every years I do...)
apart of it.I do want to be with my family..we don't have a big family though.
Past few years.It only us who will waiting for people come for takbir during malam raya.
I wish my sister will soon get married and give some niece or something..
but maybe at that time she'll be at her husband house and we still be alone...
(be careful what you wish for)
Our raye usually empty and dull not as we were kid.
I missed my nenek old house with perigi and serambi to play with..
and some buaian and loteng where place I pampered myself when my sister and cousin pulau me from their  childhood play.

pinjam dari...(google)

So yaaaah,the first raya song I listen today...
is from him too...I do think he kinda of cool doing simple thing yet really mean a lot for a person like me..


I do hate raya songs when everywhere the same raya song will be repeating like million time on the radio,mall,car..everywhere!! it just make me sick...
When I used to be the loyal front sitter during balik kampung time,
arwah abah will grumbling when there is no raya song on the radio.which at that time I prefer to tune into other channel when raya song is on air.

before I feel glad for not listen to raya song  this time..
I already finish listen to this just now..


Thanks dude make me listen to my first raya song for this season...


Saturday, August 27, 2011

sedeh er ramadhan bakal berakhir

Ya Allah Ramadhan pergi lagi...dan terlalu sedikit aku beramal di bulan ini..
Hujan rintik pagi-pagi hari...

My mind not stop thinking about how dissapointed I've been all this time,
I wish to change.every single day.Merely I'm not doing great.
Forgive me Allah.Forgive for all wrong doing. My family and I did...
guide us to paradise...
Ya Allah Don't Take My Soul Away
Until You Are Happy With Me
آمین
...
Ya Allah Give Me Death
While I Am In Sajdah
آمین

Ya Allah Let The Last Word Of My Life
Be The Kalma Shahadat
آمین

Ya Allah If I Die In Sleep Let
My Heart Beat The Zikr Of Allah
آمین

Ya Allah, The Guider Of The Lost Souls,
Forgive The Entire Ummah
آمین

Ya Allah Forgive My Parents, My Teachers,
My Family And My Friends

Wednesday, August 24, 2011

aku tahu aku kena

walau 2o minutes ak berkurung dalam toilet disable ni..
aku tau aku kena type waktu ni jugak.
aku tak nak myesal sebab tak luah kan benda ni...

aku tak post lagi.medium ape yg seswai nak bagi.aku tak pasti.

aku abaikan bunyi pancutan deras dari kamar kecil sebelah ni..
lebih 4kali pancutan ak dah dengar.
tapi blum habis rasa nak diluah..
aku terus kan lagi..walau dah terdengar ketulan keras pula yg jatuh dlm mangkuk sebelah...jijik
mmg jijik.
sebab tu ini rumah syaitan.

aku sambung lagi.sbb aku tak boleh type kat depan pc.aku dah nangis tadi.mcm ayer paip deras mengalir.
lagi 20 minit tutorial.tak siap keje.takde progress..matilah aku.
tapi aku tak boleh tahan rasa yang ni.dari pagi tadi.aku termenung.tak dapat nk luah kat tempat seswai lg dah.ni je medium er.

tengok cermin.muka aku dah merah..
kata eza klau korea muka merah mesti baru lepas mabuk.ak mabuk ape?
mabuk najis manusia.gilers




mane aku tahu

'klik..klik..klik..klik' type...
tapi,
bukan ak yg type.org sblah aku.ntah brape kali btukar ganti.
ak xpasti.aku dari kul 10am.skang dh nak jam 3pm.

"week6,week7,week8,-collect data in main street newfarm.."
ak pura-pura bpikir idea utk report.
malas!youtube sanum ghafor lebih menarik minat aku.
inventory mgt tutorial jua tiada buah kemajuan yg terhasil.
cost hold...Q,N .formula..erksss ape smua ini...

termenung sambil kusyuk check ipod.

"sorry,is there anyone using this pc?"
asian girl myapa aku tanye benda aku tak pasti.

"no..i don't think so.."  jwb dengan yakin.

ttiba datang sorang lagi asian girl..

"sorry I was using this pc before..."
.
.

.
aku pura-pura tak dengar sambil bergaya dgn headphone tanpa playlist lagu keudara.
~
cibabengs

Tuesday, August 23, 2011

Assalamualaikum

sempena ujung-ujung ramadhan ni..
smoga aku dan korang insaf.
ttiba rasa nk public kan balik
anyhow...aku malas nak tulis serabut-serabut.
nak put as simple as I could.


For now. cuma mahu mbtulkan kesalahan ejaan terutama in english.

yep,know korang hebat english.so malu la nok ayat aku tungang langang mcm tak pegi skolah.

Realize #emo

when I realize how important you are to me..u already gone...


there will always be someone who make u retype ur text msg and feel regret untill he reply back ur msg

Wednesday, July 13, 2011

here we go again~

" Ia cuma mengambil masa seminit untuk jatuh hati pada seseorang,
1 jam untuk mENYUKAI seseorang,
1 hari untuk meNyinTAI seseorang,tetapi
ia mengambil masa SEPANJAnG HiDuP untuk 
meLuPakan seseorang......."

ak baru berazam xnak online smpai ahad.konon2 type2 ni esok br nk post..
tp gatal gak nk post ari ni.lpas 3hr bpikir n bpikir...
makin ak pikir..makin ak nk lari dr kenyataan datang dari ayat penyata dalam jiwa aku yg agak mrepek ni.

barelly know what I should do...
cause literally,Confession seem to Be~~herm,
 not A very good IdEa!

the last time I remember telling the truth about my feeling.it DID NOT end up good.
 only get THING WORST.
Turn up, It easier for us being enemy rather try to act friendly.
at first,He gave me hope,did make me happy TAPI,when the truth come out.The whole drama started and it like ripping us apart.
end of THAT lousy story.yup,mr X yg sharus er idup bahgia skang stelah kick out aku dari idup die yg mcm bagus sgt n guess what?
I don't give a damn care about him anymore.
pada mereka yg prnah baca probably akan muntah ijau bila ingat.
I totally forget about him,my stupid crush/feeling dat I used to have~
and move on with my lonely world again.dah lama aku bye2 kan cite bodoh yg dulu... saje ingat kan kekonon nak jadi pengajaran utk ari ni...tp~
I always trap with my own feeling.
and now,I hate to think that i'll be doing the same mistake again.
in fact i never believe I'm good enough to be someone lover.
or anyone~ especially someone dat I Do have feeling for him.so,aku xde la selalu berharap/prepare for any of that.

And yupsss,I did not expect to fall in love again.seriously??dalam waktu begini?should I care bout something else.
I did make some promise to myself untuk 'pergi' without hv to worry about 'someone' who I left  back here.tapi,aku tak boleh refuse .
I just feel it and hardly to deny it.

few months ni.'It' happen  tough I never asked for it.
At first I only want to hv some fun and create a good memory before I start my new life at QLD.
yang aku sndiri tak pasti ape kah ghupe er nanti~
Dan sekarang,
it absolutely NO FUN,when few weeks back I started to hurt jeda's feeling atas sbb musabab yg tidak bernas.
kitaorg xpnah gaduh psal laki atau berkaitan  opposite gender.
sebab taste kitaorg yg absoulety tak sama.dan ak x mungkin suka org yg die suka.NOkHTAh!

and now I even hurt my own true feeling.
sebab aku maseh pembodoh yg x reti nak belajar dari kesilapan.
menyukai ssorang diwaktu yg agak tidak seswai with someone yg barely know me.
atau barely want to know me.

'maybe we need more time...
maybe we don't really know each other well
maybe we are rushing into it..
maybe I'm not good enough for you...'

those r some thought yang make thing impossible.
alasan yg tetap akan jadi alasan.
the truth is...MAYBE~it never happen~mungkin dia tak akan rasa apa yg aku rasa.

how much time do we need?
how well do you need to know about me?
how slow do u want me to go.
how should I change to make thing possible for us?

the TRUTH always appear in UGLY form...ALWAYS!
but
will you still love the UGLY faces that you'll be seeing 
after that?
will you able to handle the obstacle you hv to face in future?
will you stay believe there always hope after storm coming?

i just feel,it seem worthless to try more if he didn't
 show some effort to know me..

if only he have the same spark like i did
if it could be much easier for us after telling how I feel
if I would stay the same tough he can't love me back.
if only I know what I could do to make him happy the most~
i'll do, even if that thing could make my heart hurt the most...
if and if....tapi rasa er chances sgt tipis.


between giving up and letting go...
aku masih keliru nak beza kan dua term ni.
nak apply dlam situasi skang ni.
should I letting go this feeling.put in the box/bottle and let it flow through the sea.
should I tight it at a kite and let it blow with the wind?

selalu sangat merasa kehilangan orang yang penting dalam hidup.
(makin tak tau hargai mereka yg hadir dlam waktu yang malang)
keep happening in my life but it never get easier for me.even the time passing by,year by year.
the sorrow never really end.

mengarut er aku skang ni.supposely aku pikir psal email visa,transporting kat sna,
brang nk packing.and other thing...
oh,GOd!
help me not to neglect my responsibilty towards my dream but
yet~ I still need love in my life..
glups...glupss...sambung minum ayer pisang+susu+tomato....arghhhhhh...pergi la jauh-jauh wahai 7kg!!!

"jangan pAndAnG pada keCaNtikan kerana boleh jadi ia pALsu,
 jandan kejar akan keMEwaHan kerana ia akan susut...."

Tuesday, May 24, 2011

Hujan Semalam

Aku melangkah kluar dari library.
Gelap.dah pukul 4pm..hujan rintik-rintik..
singgah surau amek sweater pink aku..sambil jalan aku sarung..
siap sarung hoodies.bajet stylo sebab tak suka pakai payung..
jalan g bus stop...
masa nak melintas.ada chinese guy lalu sebelah aku..pakai payung.
takboleh nampak muka dia.
masa berhenti kat trafic lite aku saje nak tengok dia.
bila dia pandang aku pure-pure wat tak nampak..
tapi macam ada yang tak kena...awal-awal tadi dia jln laju...
sekarang ni lepas dah 'terusha' aku...
dia jalan seiringan dengan aku...
aku jalan laju-laju..sebab bus driver ni kdg2 sengal gak.
saje je jalan walau tau orang tengah kejar bus.
aku msuk bus.duduk side belakang...budak laki tu pandang aku lagi.
isk,maybe dia orang malaysia kot..bersangka baek..mula-mula dia nak duduk tempat kosong depan aku
tapi tak jadi..last2 dia dok sebelah aku...
aku pelik..dia takde cakap ape2..aku pon diam..terasa gak nk tegor etc.
.......
sampai Adelaide street.dia turun kat tempat aku biasa turun.
Depan officework.tapi aku nk pergi BIg W ari ni..
so aku turun next stop..
macam biasa suasa orang blk keje...bersepah umat...
n sebelum melintas..aku try sarung tangan kat poket...
ehhhhhhhhh,knape erk?
aku rasa poket aku mcm besar pulak...
bila aku tengok betul-betul...

Maluuuuuu gila ssssssssssssssssseh~
dari tadi aku pakai sweater terbalik yg nampak obvious sangat.
MALU!MALU! MALU!

Saturday, May 21, 2011

good morning Morningside.

aku jumpa port best dalam library.
mlm semalam tak balik.lepas kat sini.sbb ini kawasan 24hours.
pinjam buku library letak kat tepi pc.
aku tak suka la bilik library postgrad.
racist.tak boley makan.harks.aku kan follow rules.
sini okeh.just takde plug lebey je.

tadi g tengok umah baru.
Filipina.umur 50 kot.dok ngn pakwe die.
Alicia nama er.dia dok bawah.aku dok atas.
ada bilik air share ngn anak die.
OK ar tu.takleh nak demand sangat.
Ingat nak carik somewhere near ngn citycat.
tapi yang ni depan umah die train station.Morning side.

harapan dorang boley paham psal rule etc.
aku kate ngn die nak dok sini sampai bulan 12 je
mmg banyak lagi masa.tapi aku malas nak pikir dah.
bukan senang sbb aku bukan er budak undergrad.atau PHD.
biasiswa pon xda.klau under $150/week mmg semua jenis yang begini.
last time ngan vietnam dah terlepas.klau yg tu pon ok.dekat ngn ferry.
ada chance jumpa jodoh tepi sungai.
main biola tepi sungai.dalam mimpi.

Thursday, May 19, 2011

Officially Homeless #experience

banyak gile asiment.
banyak sampai tak mampu nak blk.last bus kul 11:30pm..aku xde niat nak blk.
ari ni dah beli ice break coffee..smlm beli grande flat white pon last2 kul 1 tido gak...
entah la..lepak je la library ni..nak tido pon blasah kat sini aje ar..
Tadi blue skrin lak PC library ni.nak berbulu takler..aku risau sebenar er virus dari aku.haha

Recently aku dpt msg dari two of my bestie back from Malaysia.
Aku mmg suka gosip.ada ke girl yg tak suka.
Tapi both gosip yang aku dapat wat aku kurang gembira.
Entah la~aku pon imperfect...maybe salah satu tanda aku dah tua.
bila dgr gosip.Hati jadi tak suka.hope thing can be different for them.
Tapi itu jalan yang dorang pilih kan?sape aku nk judge...


DerM..this month have been REAL craZy for ME...
babeks gile.banyak wey asiment...sumpah banyak.
rupa er sakit nk carik rumah sewa  time ni.Adoi,aku tak tau brape sebenar er bajet yang mak aku okey.
so selalu er aku carik under $150. leceh sangat.sebab aku tak abes study semua tempat.

Rupa er Kak Wid dah kawen.LoL.dah 2 winter berlalu...aku baru tau.
Impian aku yang tak mungkin terjadi.
Time aku smbung kat sini pon lupe yang dia belajar kat sini gak dulu.
Tapi dia UQ.
Fall in love with only one person before getting married.
Kawin ngan cinta pertama.best eeer~

IT room
good luck to myself.

Tuesday, May 10, 2011

tetiba kan...

1.Doa mendapatkan jodoh

"Rabbana hablana min azwaajina, wa dzurriyyatina qurrata a'yuniw, waj'alna lil muttaqiena imaamaa."

Artinya:
"Ya Tuhan kami, anugerahkanlah kepada kami jodoh [2] kami dan keturunan kami sebagai penyenang hati (kami), dan jadikanlah kami imam bagi orang2 yang bertakwa." (QS 25:74)

2.Do’a agar dimudahkan dalam mendapatkan jodoh :

“ROBBI LAA TADZARNI FARDAN WA ANTA KHOIRUL WAARITSIN”.

Artinya:
“Ya Allah janganlah engkau tinggalkan aku seorang diri dan engkau sebaik2nya dzat yang mewarisi”.



4. Doa bagi wanita yang berharap jodoh :

“ROBBI HABLII MILLADUNKA ZAUJAN THOYYIBAN WAYAKUUNA SHOOHIBAN LII FIDDIINI WADDUNYAA WAL AAKHIROH”.

Artinya:
“Ya Robb, berikanlah kepadaku suami yang terbaik dari sisi-Mu, suami yang juga menjadi sahabatku dalam urusan agama, urusan dunia & akhirat”.


5. ALLAAHUMMAFTAHLII HIKMATAKA WANSYUR ‘ALAYYA MIN KHOZAA INI ROHMATIKA YAA ARHAMAR-ROOHIMIIN”.

Artinya:
“Ya Allah bukakanlah bagiku hikmah-Mu dan limpahkanlah padaku keberkahan-Mu, wahai Yang Maha Pengasih dan Penyayang”.


6. "ROBBI INNII LIMAA ANZALTA ILAYYA MIN KHOIRIN FAQIIR".

Artinya:
Ya Robb, sesungguhnya aku sangat memerlukan suatu kebaikan yang Engkau turunkan kepadaku”. (Q.S. 28 : 24)


7. “HASBUNALLOOH WANI’MAL WAKIIL NI’MAL MAULA WANI’MAN NASHIIR”.

Artinya:
"Cukuplah Allah menjadi Penolong kami dan Allah adalah sebaik-baik Pelindung, Dia adalah sebaik-baik Pelindung dan sebaik-baik Penolong". (Q.S. 3 : 173 & 8 : 40).


8. “ROBBANAA HABLANAA MIN AZWAAJINAA WADZURRIYYAATINAA QURROTA A’YUN WAJ ‘ALNAA LIL MUTTAQIINA IMAAMAA”.

Artinya:
“Ya Tuhan kami, anugerahkanlah kepada kami istri2 kami dan keturunan kami sebagai penyenang hati (kami) dan jadikanlah kami imam bagi orang2 yang bertakwa”. (Q.S. 25 : 74)

Tuesday, May 3, 2011

How I gained my 2kg this week?

meh aku belanja picture seafood.
untuk mereka yg tengah on diet atau allergic seafood...
(wadefak..mcm aku je orang tu..)
walau kehebatan seafood ni tak ley lawan seafood goreng2 kat pantai T'ganu atau umbai..atau portklang..
 tapi yang ni pon dah kategori mengancam diet ....

 cafe die mmg tak hebat mane pon...warong tijah kat tepi jalan pon lg vogue..
cuma feeling-feeling pantai ni dah lama aku tak dapat..so terhibur la lara dihati ...

DOuG's seafood;

Location sandgate ,
 30minutes from the city kalau naik keta..kalau nak try marathon ada la dpt 2,3jam...


atas suggestion encik fadil kitaorg angkat la 3 platters and harga dalam $40 satu platter.
tak hingat..amek paling besar kan..tapi untuk 5 orang?
mangsa kebulur agak er..

semua dicampak er;lobster oyster scallops calamari...
chips and lots of chip
sebenar er spinggan cukup je untuk 3orang makan.
 bler termuntah sbb nak abes kan chips tu..

segan2 gak nak makan...dah la kate ngn yani bajet  dlm $30 je...
tp mcm aku je second over lepas fadil..owh,aku mmg saje bg dia title juara...
memang tamak haloba semua!

selalu mmg  kena Q panjang but okey la sbb time kitaorg datang agak tak ramai..
Tapi kalau nk datang beramai-ramai tu agak sempit la...
and first time makan oyster yang sangat fresh.
Aku pnah gak try oyster time buffet kat Dorset Hotel KL,tp mmg keje perah lemon sbb hanyir bau ketiak(exagerate kuat!)
so,mmg seafood  sini  fresh gile....siap ada rs air masin laut lg..haaaa~mampu ke? (effect sotong jap)
george seafood westend pon x sehebat ini...

Ada gak Merlo's kopi dalam kedai ni..
Kalau tak nak makan seafood n nak santai-santai minum kopi pon okey je...

cute gile!sempat lak dorang posing kan...


pastu jejalan tengok orang pancing2 ikan..kat jeti sini bersepah orang yg menjoran...
walau sejuk tahap tak salji...tp best kot sbb siap ada tempat sinki basuh ikan etc
 sampai kehujung jeti la gak kmudahan itew...

niat hati nk datang tengok sunset...tp sbb kitaorg salah naik train td, end up lambat tak dapat la nk jln2 time terang... lampu tu ala-ala sunset gak ar konon...



3monkeys
dah kenyang tak reti-reti nak balik..konon nk g maxbranner kat south bank.dah tentu parking penuh..
 aku mmg mengelak nk g max branner...(kopak-kopak)dah la kena beratur panjang gile..Plus max branner ni ala-ala kedai CHOCLATE mcm kat the curve,Pavi and OU if kat Malaysia la...


happy gak la dalam hati takde parking..aku suggest g 3monkeys kat westend..walau kadang2 kena Q gak tp takde la selambat maxbranner.
and we having a nice kek...sedap gak la.but little bit pricy around $6.
me only order long shot machiato.sbb tu mcam paling murah $3.50.
end up takley tido..and bagus la sbb dapat sambung assignment kan..=P

 and Highgate hills park
konon er last sunday nak g Muslim meeting Griffith and QUT kat Kelvin groove.motif sbb ada BBG free..kate kul 11:30am.tp kul 12 lebih sampai tak siap lg nak setting BBq..malas nk tunggu so kitaorg terus la chow g highgate hill..

motif pic; terover la aku dapat masuk office PHd.

tempat kejadian BBQ tak jadi..

time tunggu fadilah dari urban nest sempat lg menyingah kat festival buddha...opsss~ byk gile makanan menarik and murah....waaaa,drolling la semua..tp last-last beli la makanan ala-ala apam dari aunty ni...


aku rasa kat Malaysia ada gak kuih style camni tapi tak sure ape nama diberi..
tp yang ni tak de la muak sangat..ada perisa custard,redbean,chokolat and cheese..
tp sbb cheese mcm ken tunggu lg 8minit..terus angkat je ape yg ada..nomnomnom...
dah abes merayau baru la gerak g highgate hill
lawa gile park ni...sangat suka....
agak terkejut teserempak ngn my h.mate..dah lebih seminggu tak jumpa..tak masal jumpa kat sini ...pengsannn!
selamat die dah nk chow time aku sampai..
arghhhh,malas la nk bedrama disitu..

and the best part is........................



AIGO..aigo....
aku cam tak keruan time nampak kek ni...
'red velvet kan?red velvet kan....'
tp dorang pon blurr..aku je suka..rs nk jilat2 pinggan...
it's red velvet okehhhhh!!!

ape yang aku over sangat ni..hadoiiii~

lama gile  ngidam nak makan...sangat la tempting....
nak amek banyak-banyak segan boley?dah la first time aku kenal birthday boy ni.....

END
itulah akibat er..balasan atas kenikmatan dunia ni...
jgn salahkan punggung kalau td berak seketol je kluar..
bodoh la bila nk feeling kentot-kentot sampai library..toilet kat sni mmg la tak privacy...
klau berjiran dlam tandas ler je nak kira brape ketol orang sebelah dh jatuh kan...
tu ar prob toilet tak berair ni...grrrrrrr~

dah 2hari aku tak mampu nk berak...
satu botol besar orange juice dah telan..isk3...
so mmg tepu la 2kg tu kan..