Selak

Saturday, October 29, 2011

stress out master study #1


Things I wish I say it when I called my mom just now;
I'm sorry I'm not doing my best
I feel like a QuiTTer now
I can't do it anymore.
I'm doing a big mistake
how should I stay strong alone like this?
Sometime I walk without feeling my feet on the ground.
I still breathing though I feel like choking I'm exhausted before I start trying
and the truth is.......



I'm scared!



but I couldn't say any of it...
It just a normal conversation though deep inside I want her to know I'm not okey



It describe how I feel right now~

Monday, October 17, 2011

who the betrayal

lately banyak lak drama kedajalan manusia keatas pasangan mereka sndiri.
Tapi mungkin aku silap.mungkin ramai yang lebih gembira diluar sana.
Yang kita kena ingat...bahagia tak akan selama nya kekal abadi..
so kena la beringat -cermat...benda kita nampak bahagia kat orang lain mungkin kita tak tau ape yg dia lalui utk bahagia tu..

seorang kwn aku yg bercinta tak sampai 6bulan..
rasa mmg cepat gak die couple lepas clash ngn awek lama dia.
awek punya la baik.tapi nak wat camne.die kate takde feeling...hak orang kan.aku pon pnah gak rasa camtu.

awek baru..chun..seksi gak la~muda dari dia.tak abes lg belajar kat uitm.
tapi entah la..aku malas nak komen sangat.baca blog awek baru dia.mcm something wrong je budak ni..
Tipikal la nk enjoy life lg..rasa long way to go..muka laku.takde rasa payah kot carik laki.

so end up clash gak baru2 ni...reason,minah tu sejak g praktikal ramai laki ngorat.
die rasa banyak kot lagi choice.
entah la,mungkin karma utk kwn aku tu gak.tak berani nk komen bab2 gitu..
well,the truth is..lately minah tu letak post yg sungguh bajet bagus.
ayat bajet bagus macam 'dia suka kalau laki chase on him'
pergh,tak normal minah ni.mmg ciri2 playgirl la klau gitu.kecian sgt.
nak wat camne.ko chun kan~

another f story..
kwn laki gak.not so close though.kenal kejap je time part time kat damansara.
Dia baik ngn bestie aku.time tu dia dah ada awek dah.
mmg planning nak kawen..
bagus la kan.watpe kawen lambat2....
nampak gaya time tu family ngn girl tu yg push nak kawen.
end up tunang gak~
yang menyampah er..lepas dh tunang die bler cakap ngan bestie aku ;
'klau aku jumpa ko dlu.mesti aku tak tunang skang'
bodoh gile ada laki bler cakap camtu pasal tunang sndiri..
aku dah agak time tu mamat ni mmg level dickhead ar.
walau kdg2 geli je tgk dorang kat fb bchintun-chinta.

Dan akhir er.keluar gak smlm pic mamat tu pelok ngn girl montok len
sangat la.OheMgRrr~
aku yg takde kaitan ngn idup diorang pon rasa mmg hina sangat la laki ni..
bodoh la.dapat tunang chun.jantan ni nk loving2 ngan orang lain.
ape masalah ntah~  2bulan nak kawen lak tu...
confirm kad kawen dah abes edar kan..
tak masal nk contact sorang2 wat malu kan diri sendiri.

mmg sial je perangai camni..
secara ikhlas er.begitu lah.walau dapat couple ke..kawen ke..tunang ke.
belum tentu ar ko dijamin bahagia.
so sekarang.bsyukur je ngn ape tuhan bagi..
tuhan bagi aku intenet bagi aku mrapu.
wat assignment.
aku syukur yang amat.

so letak nokhtah kat sni.supaya tak jadi kufur nikmat


وَآتَاكُم مِّن كُلِّ مَا سَأَلْتُمُوهُ وَإِن تَعُدُّواْ نِعْمَتَ اللّهِ لاَ تُحْصُوهَا إِنَّ الإِنسَانَ لَظَلُومٌ كَفَّارٌ
Dan Dia telah memberikan kepadamu (keperluanmu) dan segala apa yang kamu mohonkan kepadanya. Dan jika kamu menghitung ni`mat Allah, tidaklah dapat kamu menghitungkannya. Sesungguhnya manusia itu, sangat zalim dan sangat mengingkari (ni`mat Allah).(Ibrahim : 34)

Tuesday, October 11, 2011

heppy marry..marry~


next week Menn ngan Zaini nak kawen dah...
cepat gila wey~ sedeh gile tak dapat dtg dorang kawen.
kalau bulan november ke hape bler la jugak adjust timing nak balik tapi...
oktober tgh bperang ngn report dan juga 'tikus jahat' (arghhhh!trauma)

walau umur begini haruslah teruja sebab geng lepaking dah start kawen..fuhhh~

Akhir2 ni aktif lak si Menn main the sims kat fb...
aku ingat orang kawen busy.minah ni relax lak..
sempena tu jugak. aku dedicated post ni utk  bakal pengantin yg both are my friend.
sob.sob~


Pikir balik.lawak pulak aku bler baik ngn minah ni.
Dah la bakal suami dia ex fara.bestie and roommate kat uitm.

Time dorang awal-awal bercinta.aku pon join komplot mganggu kebahgiaan mereka berpacaran.
Dorang selalu dating kat bawah rumah kitaorg.
(ada kedai makan ye)
so,aku pon yang tak kenal minah ni.Layan je la wey..
Dorang ajak conteng2 baju yg pernah fara dapat dr ex dia ni..
Yang penting er,aku paling banyak mluahkan kretiviti disitu.

Baru-baru ni aku baru tau ex dia tau je tu keje aku..
(malu...)

harus nye bestie rule.ur bff enemy is ur enemy tp sungguh bullshit  itu semua
memandangkan aku dalam keadaan yang slalu 'stand alone'.
so,kwan je la ngn semua orang.selain budak kelas.dorang je la makhluk yg best utk menghilangkan boring.

minah yg punyai sifat gengsterisme agak tinggi ni pon dah jadi bini orang.
Minah paling sempoi and cool pernah dijumpai..
waaaa~ shuweet je geng lepak2 dah kawen..
itu rupe er feeling fariq bila smua geng dia dah abes stock.
tunggu je la aku balik yerk.

sementara tu bler la aku hadiah kan video utk weeding men.
HAHAHAHA..tak sangka jumpa benda ni..

(aku tak pasti gak tarian ape yg cuba dorang buat..
p/s: tapi aku tak upload kat fb pon rico.sbb ilang lak market korang)
ptuihh~ dorang mmg cuak la kalau upload pic smoking.takut sgt awek lari.hampeh

video



untuk menn.wish korang luck sampai syurga hendak nya..
kombinasi zaini n menn..dgn harapan anak menn bler msuk master cheff jr.
   verangan lak aku~

Dan berharap one day pompuan ni bler bukak bakery sendiri..
kamu la rujukan utama tatkala diri ini rajin panaskan oven.
my sifu and good friend ~ ~
meh la aku promote online shop n blog minah ni..


Aku sangat Respect ngn orang yg boleh decide and dedicate idup mereka ngn impian sndiri.
walau pon ko xabes amek sijil kulinary aritu.tapi,aku tau ko lg hebat dari itu..huhu

Selamat pengantin baru.(nak letak pic korang.tp tak jumpa lak :p)

sedeh.sedeh.sedeh tak dpt g..but happy for both of them.

Tuesday, October 4, 2011

redha

aku hanya ingin mencari redha Allah.
andai ini semua buat Tuhan murka.
bagaimana harus ku tahu.

Jika aku harus pergi dan tinggal kan rasa ini.
tunjuk kan aku jalan yg kau sembunyikan.
~~~~~~ ~~~~~~~
(habit letak smua dlm satu post)
semalam...teringin sangat nak call.
tapi sebab letih gile..last2 aku ttido terus sampai kul 3.45am
tak mungkin nak call time tu...
......
dan tetiba rasa.ada sebab ke jadi camni..
semua sign yg aku cuba nafikan...
mungkin aku tak patut buat ape yg aku rasa nak buat.

padahal baru je aku berazam tak nak confess my feeling lagi.
sebab benda tu selalu er memburukkan perasaan.
Tp selalu er hanya temporary.

yeke??


bila fikir balik.diri aku memang pathetic.
apalah sangat yg aku nak kan.
kalau betul pon perasaan tu...

Apa aje yg akan terjadi...
Salah sorang akan sakit hati...and now I think it's me.
Mungkin aku yg dulu sakiti hati die.

I wish to tell him everything I hold inside.
Aku bagitau jeda.sebab rasa dia perlu tahu. Few months aku pikir the best way nak bagitau.

Perasaan ini mmg sangat lame.
But he used to comfort me when I need him the most.
and now...probably he won't be there like before.

Jeda er suggestion: go chase guy with a material thingy.
siot! kalau semudah itu...mmg tak mudah la kan~

this phase I probably hate the most.But I don't want to end it sooner as it could.